Potem ko je bila Bistrica že lansko leto prizorišče snemanja slovenskega celovečerca, je letos 14. julija ponoči v prostorih RIC Slovenska Bistrica potekalo snemanje kratkega igranega filma Minus ena v produkciji oglaševalske agencije Artizan iz Slovenske Bistrice in mariborske produkcijske hiše Final Focus.

Scenarist in režiser Renato Bratkovič si je z osemčlansko ekipo film zamislil po lastni kratki zgodbi z istim naslovom, posnet pa je v enem samem kadru: precejšen izziv za glavnega igralca Igorja Korošca. Kranjčan je gledališko in filmsko igro doštudiral v Moskvi, danes pa živi in dela v Hollywoodu. Kot zanimivost omenjamo, da je v njegovi filmografiji Minus ena prvi film, posnet v Sloveniji.

Igor je oblikoval lik delavca v kriznem telefonskem centru, ki naj bi pomagal ljudem, ki ne vidijo več izhoda iz stiske. Seveda si pomoč nekoliko po svoje predstavlja. Kliče ga ženska, ki jo je zaigrala Bistričanka Jana Jeglič.

Za agencijo Artizan je Minus ena prvi (ne pa tudi zadnji) filmski projekt. Predvidoma bo končan v prvi polovici avgusta, avtorji pa ga imajo namen poslati na več mednarodnih filmskih festivalov.

Bistričanom ga bodo predstavili v soboto 7. oktobra, ko se bo zgodil že tretji Mednarodni krimi & noir književni festival Alibi. Sobota je rezervirana za projekcijo in pogovor z avtorji filmov, ki jih uvrščamo v noir žanr, Minus ena pa bo predvajan kot predfilm.

Ekipa Minus 1 / Minus 1 Team